Boginje, muze, čarobnice: odvažan nakit za žene

Odvažan nakit za naše čudesne žene

Ljeto je pokucalo na naša vrata: pravo je vrijeme da zablistaš u punom sjaju. Budući da ovo nije idealno vrijeme za jaku šminku ni za slojevite odjevne kombinacije, nakit postaje glavna zvijezda outfita. Nova kolekcija s potpisom Crystal Visiona stoga ti daje priliku da uroniš u svijet bajki i istakneš svoju magičnu ženstvenost.

Sjajna i elegantna ogrlica

Primjerice, lančić Taylor elegantna je i jednostavna solucija za ljubiteljice minimalizma: na njemu je maleni crni kristal uokviren blještavim kamenčićima. Ovaj čudesan i odvažan nakit dolazi u srebrnoj i zlatnoj (rosegold) varijanti. Idealno se kombinira s bijelim košuljama i svečanijim odjevnim predmetima, ali za sasvim moderan look dobro će se uklopiti s traper-materijalom ili neutralnijim tonovima odjeće casual stila. Usput, nemojmo zanemariti simboliku pojedinih ženskih imena odabranih za ovaj modni nakit: primjerice, ime Taylor dolazi od staroengleskog tailor, što je označavalo krojača. To je imenica koja u ovom obliku i danas postoji u engleskom. Međutim, u simboličnom značenju zna se povezivati s izrazom „krojač svoje sudbine“ i stoga se u anglofonim zemljama često daje kao ime djevojčicama, u nadi da će odrasti u moćne i neovisne žene.

Jednostavan dizajn za svečanije prigode

Ako si u potrazi za „the“ ogrlicom, Crystal Vision donosi ovu zlatnu ogrlicu s plavkasto-sivim kristalima, nazvanu po rimskoj božici ljubavi (ili, s astronomskog gledišta, po drugom nam najbližem planetu koji je ujedno i najsjajniji na nebu). Iako je dizajn prilično jednostavan, kombinacija zlata i tamne nijanse odiše nadnaravnim sjajem – lako se može zamisliti na vratu Venere s renesansne slike.  U kombinaciji s baršunom ili svilom ovaj čudesan i odvažan nakit sjedinit će se u pravo božansko ruho – savršeno za koncerte klasične glazbe ili slične svečanije prigode.

Tanki srebrni magični lančić sa svjetlucavim runolistom

A sada skok u vilinski svijet: na tankom srebrnom lancu magičnog lančića Flow sjaji se svjetlucavi četverolist, urešen s četiri mala ovala čarobne ružičaste boje. Iako četverolist najčešće asocira na djetelinu za koju se vjeruje da donosi sreću, ovaj oblik vrvi i simbolikom iz drugih područja: primjerice, u kršćanstvu predstavlja autore četiriju evanđelja, a u majanskoj religiji predstavljao je podzemlje. U ovaj su četverolist, dakle, nevidljivom tintom upisana razna moćna značenja, zahvaljujući kojima ćeš se osjećati kao da te uvijek čuvaju dobri duhovi skriveni u ovom odvažnom lančiću. Uskladi ga s odgovarajućim naušnicama s potpisom Crystal Visiona.

Elegantni mali biseri koje možeš nositi usred ljeta

Koliko i najjednostavnije biserne naušnice mogu biti moćan modni dodatak, dokazao je već u 17. stoljeću i nizozemski slikar Johannes Vermeer, autor Djevojke s bisernom naušnicom, čije se prepoznatljivo lice otada pojavilo na tisućama reprodukcija.  U ponudi Crystal Visiona pronađi Naušnice Isa pearl, koje neodoljivo asociraju na sjeverne krajolike: mali biseri u obliku suza elegantne su siluete koja će suptilno izdužiti oblik tvojeg lica. Štoviše, Isa je naziv jedne vikinške rune kojom se označavao led i koja je predstavljala slovo „i“ u staroj germanskoj abecedi. Izduženi oblik ove rune nadahnut je oblikom ledenica koje nalazimo u prirodi: one se simbolički obično povezuju s emocionalnom čvrstinom, stabilnosti i hladnoćom. Želiš li biti  ledena kraljica i usred ljetnih vrućina, odaberi ove naušnice u obliku snježnih kapi koje će privlačiti sve poglede.

Bezvremenski klasik

Malene, ali moćne naušnice Time u rosegold boji, optočene sitnim bijelim kristalima, bezvremenskog su stila – kao što im samo ime sugerira. Zasjat će punim sjajem ako se odlučiš za odgovarajući make-up u tamnijim, sun-kissed zlaćanim nijansama kojima ćeš poslati svoj pozdrav Suncu i zaustaviti vrijeme u savršenom trenutku ljetnog dana.

Usudi se biti odvažna žena

Uz odvažan nakit kao što su naušnice Rainbow osjećaj se kao Iris, grčka božica duge (usput rečeno, ako imaš prijateljicu ovog imena, sada imaš i odličan poklon za nju) – na odužem tankom rosegold lančiću nalazi se ovalni kristal koji se magično presijava u zelenim, ljubičastim i plavim tonovima. Savršeno će se uklopiti sa sjenilom u nekoj otkačenoj, tropskoj nijansi – a zamisli tek kakvim će sve neobičnim bojama zablistati pod svjetlima noćnog kluba?

Savršen spoj srebra i plave boje

Plava boja obično se povezuje s unutarnjim mirom, intuicijom i inspiracijom, ali je i zaštitni znak boginje Kali. Ova indijska božica ima moć nad tamom i uništenjem, ali je istovremeno i Majka Priroda, povezana s rađanjem i stvaranjem svemira. Želiš li se i ti uvijek osjećati snažno i čudesno, odaberi ovaj odvažan nakit: lančić i/ili naušnice Blue Line, savršen spoj hladnog srebra i upadljive svijetle plave boje.

Potražite inspiraciju za savršen izgled na elysees.com.hr!

Podijelite ovu objavu

has been added to your cart.
Plaćanje