Filter

Ukrasi za kosu s kristalima, baš poput nakita, savršen su dodatak za svaku priliku! Bilo da se radi o zabavi, večeri sa prijateljicama ili svakodnevnom odlasku na posao, ukrasi za kosu s kristalima su odabir s kojim nećete pogriješiti. Pritom ćete zasigurno ćete dodati notu razigranosti Vašoj modnoj kombinaciji.

U modnom svijetu, ukrasi za kosu upravo dostižu svoj vrhunac. Pregledavajući fotografije poznatih osoba, gotovo je nemoguće ne vidjeti barem jedan ukras za kosu uklopljen u njihove modne kombinacije. Od raznih gumica, ukosnica i kopči za kosu, nema ukrasa za kosu koji nije iznimno tražen u proteklih nekoliko mjeseci.

Od figurice do visoke mode

Na pisti i u stvarnom životu čini se kao da su ukrasi za kosu na trenutak zamijenili nakit. Ukrasi za kosu imali su izuzetno zanimljiv, čak i politički prizvuk u svojoj povijesti. Jedan od najranijih primjera takvih ukrasa za kosu može se vidjeti na skulpturi Venere od Willendorfa.

Venera kao figurica žene je simbol ženstvenosti i plodnosti te se smatra da je izrađena prije 25 000 godina. Znanstvenici tvrde da pod ukrase podrazumijevaju oznake na glavi: slike, dodaci od zrna ili pribadače. To nam dokazuje koliko daleko vremenski datiraju ukrasi za kosu.

Nekada izuzetno skromni i funkcionalni ukrasi za kosu prešli su dugačak put da svjetla reflektora zablistaju na njima. U prošlosti su ukrasi za kosu odisali ženstvenošću, pa čak i suzdržanoću. Danas su pak jedan od najizraženijih načina za eksperimentiranje s kosom bez trajnih utjecaja, poput šišanja ili farbanja kose.

Ono što je zanimljivo je da je široko dostupan i njegove cijene variraju. U najnovijoj kolekciji Prade možete pronaći ”Haute Coulture” ukras za kosu sa modne piste, ali se prodaju i u najobičnijoj trgovini. Ono u čemu se nalazi prava ljepota ukrasa za kosu je u tome da bez obzira gdje ste ga kupili ili platili – on uvijek šalje istu poruku.