Kako održavati modni nakit?

Crystal Vision, prema  klasifikaciji, pripada kategoriji MODNOG NAKITA.

Modni nakit uglavnom se koristi u modne svrhe, u usporedbi s pravim nakitom koji kupujemo kao primarne kolekcionarske predmete, uspomene ili ulaganja. Razumijevanje razlike između modnog nakita i pravog nakita vrlo je jednostavno: sve se svodi na materijale od kojih je nakit izrađen.

Modni nakit izrađuje se od neplemenitih metala i imitacije dragog kamenja. Metalni dijelovi često se izrađuju od mesinga, bakra i legura neplemenitih metala obloženih plemenitim kovinama poput zlata ili  srebra te rodija ili rutenija. PRAVI nakit izrađen je od plemenitih metala u punom profilu zlata, platine i/ili drugih plemenitih metala. Ova vrsta nakita često koristi izvorno dragocjeno kamenje poput pravih dijamanata, rubina, safira itd.

Modni nakit ima svoj vijek trajanja koji ovisi o učestalosti nošenja, njegovom čuvanju i pravilnom održavanju.

Svrha modnog nakita nije njegova trajnost, nego modna usmjerenost koja Vam daje osjećaj individualnosti i samopouzdanja.

Crystal Vision u sastavu metala ne sadrži nikal koji se smatra glavnim alergenom u industriji modnog nakita. Unatoč tome, proizvođač ne odgovara za eventualne alergijske reakcije na osjetljivost drugih metala ili metalnih obloga.

Nakit koji stvaramo izrađen je ručno, a svaki kristal pomno je pregledan i ručno ugrađen u metalne podloge i stoga vrlo nježan i osjetljiv. Zbog takvog procesa izrade, modni nakit zahtijeva posebnu brigu i pažnju pri održavanju.

Kako bi Vaš nakit duže trajao, pridržavajte se sljedećih uputa za održavanje nakita:

  • Pospremite svoj nakit u originalno pakiranje ili mekanu vrećicu kako biste izbjegli ogrebotine.
  • Redovito polirajte svoj nakit mekanom krpom kako bi zadržao svoj izvorni, sjajni izgled.
  • Uklonite nakit prije pranja ruku, plivanja i/ili nanošenja proizvoda (npr. parfema, laka za kosu, sapuna ili losiona, a posebnu pažnju posvetite Ph faktoru kože – znoju koji može oštetiti metalne obloge).  To bi moglo naštetiti metalu i smanjiti vijek trajanja metalne obloge, kao i prouzročiti promjenu boje i gubitak kristalnog sjaja.
  • Nakit stavite zadnji kad se odijevate, a prvi skinite kad se razodijevate.
  • Izbjegavajte kontakt s vodom.
  • Izbjegavajte kontakt s čvrstim predmetima (tj. udaranje o predmete) koji mogu ogrebati ili oštetiti kristal ili metal.
  • Nošenje dva čvrsta metalna predmeta jedan do drugoga se ne preporučuje. Na primjer, ručni sat s metalnom narukvicom i drugu metalnu narukvicu istovremeno. Zbog čestog udaranja jednog predmeta o drugi, nužno će doći do oštećenja.