Poseban nakit za posebne trenutke

Poseban nakit za posebne trenutke

Dogodi li Vam se ikad da prolazite gradom, osjetite miris palačinki i sjetite se kako Vam je, dok ste bili mali, baka svaki vikend u svojoj kuhinjici pekla palačinke i mazala ih domaćim džemom od šljiva? Dogodi li Vam se ikad da Vas određeni miris ili predmet momentalno vrati u određeni trenutak? Ili imate kutiju uspomena punu stvarčica koje čuvaju sjećanja na poseban trenutak iz Vašeg života?

 

Blistavi sjaj dragocjenih uspomena

Sam čin prisjećanja u mnogim književnim djelima opisuje se kao stanje između sna i jave – stanje u kojem čovjek u budnom stanju sanjari o događaju iz prošlosti koji je na njega ostavio značajan trag. U takvim trenutcima, određeni mirisi, okusi, melodije ili predmeti pomažu nam usmjeriti pažnju na taj određeni trenutak. Na primjer, pretraživanje Pebble White kutije nakita u potrazi za dragim naušnicama koje ste nosili na dan vjenčanja. To je poseban trenutak u kojem ćete nakratko ostati, bez obzira na to jeste li u žurbi ili ne

Ne prisjećamo se svakog životnog događaja jednako drago – život je ipak sastavljen i od dobrog i lošeg. Također, činjenica je da lakše i brže uočavamo i prisjećamo se onog negativnog. U teškim vremenima fokus stoga ne bi smio biti isključivo na negativnim stvarima. Od veće je važnosti za našu dobrobit usmjeriti pozornost i na lijepe trenutke i pozitivne osjećaje.

Poseban trenutak i nakit koji ga simbolizira

Upravo zato, mnogi svoje i posebne trenutke svojih bližnjih ovjekovječuju darivanjem predmeta koji bi ih svakodnevno mogli podsjećati na sreću i veselje njihovog posebnog trenutka. Između ostalog, nakit je jedan od češćih darova s takvom namjenom. Nakit koji je nosiv u svim prilikama i koji u svakom teškom trenutku osobu koja ga nosi može vratiti u trenutak sreće i veselja ili ljubavi i povezanosti. Na primjer, Baby Cross lančić kojeg ste dobili na poklon za Prvu pričest od bake koje više nema ili Teardrop Small naušnice koje su Vam za 27. rođendan poklonile Vaše prijateljice od kojih je svaka na drugom kraju svijeta i s kojima dogovori za izlazak traju dva ili tri mjeseca.

 

poseban trenutak

 

Posebni trenuci sreće i veselja ne moraju biti samo trenutci proslave kao što su rođendan, Krizma, Prva pričest ili vjenčanje. Posebni trenutak je svaki onaj u kojem se Vi osjećate posebno. Prema tome, posebni trenutak ili uspomena je svaki onaj kojega je vrijedno ovjekovječiti, bilo da sami sebe darujete Luxury naušnicama za uspješno odrađen prvi dan na novom radnom mjestu ili kao krizmana kuma svom kumčetu za uspomenu darujete Shell Long lančić.

Crystal Vision je tu da Vam pomogne ovjekovječiti svaki posebni trenutak u Vašem ili životu Vaših bližnjih. Prisjetite se sjaja svog posebnog trenutka i usmjerite pažnju na pozitivne stvari! Pogledajte što smo novo pripremili!

Podijelite ovu objavu